Show Mobile Navigation

Monday, 19 March 2012

JUAL ANAK DI FACEBOOK

nescafe ais - 18:57



Jual anak di facebook? lihat keratan printscreen di atas kalau tak percaya..kecian, bayi yang secomel tu nak dijual oleh ibunya...kejam kan?...
Norazlina Ebon Kepada sesiapa yg ingin membeli baby gurl,sila hubungi 0122705354 sebelum di buang k dalam tong sampah!
Ok2..sebelum mengarut dan buat korang pikir bukan-bukan, ni kisah sebenarnya:-

Kesian ibu muda ni kerana disalah sangka oleh pengguna facebook lain. Sebenarnya dia tak berniat pun nak jual anak walaupun tak dapat dinafikan statement dia memang sangat panas dan boleh buat orang pikir bukan-bukan. 

Dan akibatnya statement dia telah tersebar ke beberapa wall pengguna facebook lain.Berikut statement dari Norazlina Ebon, ibu muda yang dikatakan ingin menjual anaknya menjawab salah erti orang ramai berikutan statement panasnya.

 
sumber gambar:Sozcyili
Norazlina Ebon:-Baby ni d jual tuk dijadikan ank angkat dgn nilai 50sen coz kena sawan tangis sj,kdg2 xleh handle, saya bukan zalim nk buang..KECOH SATU DUNIA,glamour sgt ek
Sebenarnya 'Jual Anak ' secara akad ni adalah sekadar adat atau petua orang dulu-dulu,. Ianya di akadkan terutama pada kakak atau sedara mara.. Contoh seperti di bawah:-
Contohnya akad jual anak:

Ibu: akak, aku jual (sebut nama anak yang nakal tu) 25 sen (terpulang nak berapa sen) yea.
Akak: yea, aku terima.
Selepas tu duit 25 sen yg kakak kita dapat tu suruhlah kakak/sdare kita buat bubur merah, atau buat kenduri doa selamat ker, sedekah kat orang. lepas tu tukar nama anak. (tak perlu tukar surat beranak pun..) panggil lah nama anak dgn nama lain yg baik.
Cuma cara ibu muda ni yang pelik g buat akad macam tu dalam Facebook, memanglah orang ramai cepat salah sangka. Semoga dapat hentikan semua salah faham yang timbul.
SILA TINGGALKAN KOMEN DISINI DAN SHARE



SILA LIKE FANPAGE KAMI DAN SHARE ARTIKEL INI






0 comments:

Post a Comment