Show Mobile Navigation

Wednesday, 5 February 2014

Lelaki Gelar Jururawat Kerajaan Macam Pelacur Murahan

nescafe ais - 08:49



Seorang pemilik nama akaun Facebook Ryutaro Ken telah memuatnaik status yang cukup kontroversi apabila menggelar jururawat hospital kerajaan sebagai pelacur murahan.

Gelaran itu ditulis dalam satu kenyataan di Facebook beliau ketika dia cuba membandingkan khidmat layanan jururawat hospital kerajaan dan klinik swasta.
 

Berkut caption yang di tulis Ryutaro Ken dalam komen di Facebooknya:

“Swasta memang la best layanan dia sebab tu la mahal. Kalau kerajaan ni kan murah, so layanan macam pelacurr murahan. Semua staff-staff nurse kerajaan ini memang dah macam pelacurr murahan!!”

Apa kata para jururawat semua?
SILA TINGGALKAN KOMEN DISINI DAN SHARE



SILA LIKE FANPAGE KAMI DAN SHARE ARTIKEL INI






23 comments:

  1. Kat sesape yg komen ade betulnye statement die tu...korang fikir banyak kali sebelum tulis...nurse = placur murahan...watch ur words before ur speak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong awak! Sapa yg sokong statement mamat bingai ni mmg sama2 rosak akhlak. Kita xkan sewenang2nya panggil orang pelacur mlainkan dorang tu mmg dlm golongn yg dsebut tu. X dpt nk fikir ke betapa dorang dh menghina org lain seburuk-buruk hinaan. Kalau mak korang dpanggil pelacur & dia adalah nurse dhospital kerajaan, pa perasaan korang? Maybe skrg ni xder ahli kluarga dorang tu yg jd nurse tp Allah maha adil, in future anak cucu/ adik dorang yg join nursing n kja kt hospital gov....siannnn la trus dpt title pelacur murahan..

      Delete
    2. Yang keje kat SWASTA tu kebanyakannya dari Jururawat kerajaan la

      Delete
    3. I like your comment... Peace...

      Delete
  2. walaupun service yg diberikn x cekap, tp x sepatutnya menghina sampai mcm ni.nak bandingkn service kat gov & swasta mmg la beza.

    ko g hsptl gov byr rm1, org rmai, kena tgu lama, org plak mcm2 perangai. klu gswasta mmg la best, org x ramai, tgu pn kejap je, tp skali treatment je dah mkn RM100.

    klu hsptl gov pn caj mhl2 aku rasa xde tmbl isu ni kot.

    ReplyDelete
  3. xsemua jururawat mcm tu..sye pn bersalin kt hospital kerajaan..Alhamdulillah layanan ok..xde plak yg ckp kasar2 tu..kalo ad pn kte kne pk positif la..dorg keje penat..layan mcm2 kerenah..kte pn mcm tu jgak..kalo nk sound jgn la smpai ckp dorg murahan..xbaek..

    ReplyDelete
  4. Perkara ini jangan dibiarkan berlalu begitu saja, Persatuan Jururawat Malaysia diminta lantik seorang peguam danambil tindakan saman malu kepada komentar tersebut demi keadilan.

    ReplyDelete
  5. Semoga anda sihat sejahtera sampai ke tua dan langsung tidak akan d masukkan dalam hospital kerajaan nanti nurse mcm pelacur kami ni terpaksa melayan anda sebaik boleh terima kasih atas komen anda insyallah Allah ja membalas pengorbanan Nurse yang buat langsung korang tidak nampak.

    ReplyDelete
  6. Xperlah..dia nak kata apa pun...sya sebagai nurse bangga dgn kerjaya saya...sikap sesetgh pihak je yang buat org pandang serong dgn kerjaya kami...xpe..Allah Maha Adil...kami kerja kerna Allah bukan utk puaskan hati dan nafsu mana2 pihak...maafkan kami jika ada sebahagian dr kami bersikap sedemikian..tapi x semstinya smua...semoga org2 yg komen2 x baik tu, akan terbuka hati diorg utk berfikir ttg kebaikan dengan ada nya kami..kami bukan utk di hina bukan jgak mtk dihormati..tegur dgn baik..bukan dengan lemparkan tuduhan yg boleh jejaskan kerjaya org lain..

    ReplyDelete
  7. Plz laaa Malaysian Nursing Association.. Buat report polis. Manusia cm Ryutaro Ken tu mesti diajar cara utk menghormati org lain terutamanya nurse2 yg kja kt hospital gov. KAMI BUKAN PELACUR!!!Setiap pa yg dlakukan, kami mulakan dgn lafaz Bismillahirahmannirahim..... (bg yg muslim).
    Semoga dia tu mendapat balasan azab yg stimpal.
    Report polis! Report polis! Report polis!

    ReplyDelete
  8. Sgt2 sedey dgn penghinaan ini..saya da berkhidmat dlm bidang kjururawatan inilah pertama kali rasa terhina sgt2..pekerjaan kami ini xde sapa yg snggup buat..klu tidak punya hati dan jiwa yg ikhlas mjalnkan tngungjwb..kami sering mngabaikan kluarga..ibu bapa..suami ank2...masa mmg tidak pernah ckup utk diri pon..krna akujanji kami pd perkhidmatan ini..selalunya masyarakat didahulukan..nasib kami sbg jururawat tdk terbela..tenaga kami dikerah.. pmikiran kami ditekan..disamping kerenah pesakit yg 1001perkara..apalah daya kami hanya seorg wanita...disebalik uniform putih yg kami pakai..kami juga seorg manusia ..seorang insan yg tahu merasa sakit..letih..sedih..sama spt org lain...

    ReplyDelete
  9. ckp nurse yg mcm pelacur, yg kau pegi tu nak panggil ape lak? bodoh, eloklah duk mengate khidmat org, mcm die tu hebat sngt. try la jd nurse tngokk. ckp pandai.

    ReplyDelete
  10. Mulut Longkang.....

    ReplyDelete
  11. Tgk jer esk bni die brank kt mn...gov ke swasta?? Tuhn tu maha adil...skrg blasan dpt cash tkyh nk tgu mati...swasta kalo tk dpt hndle kes pn anta gov...sfaff spital swasta pn majoriti suma kalo sakit msuk spital gov..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum... saya jururawat berkerja di hospital pahang. Saya perasan diowg berdua datang ke hospital pahang nie beberapa bulan yg lepas, rasa saya isteri dia nak bersalin kot. Tp yg peliknya... kenapa dia bawak isteri dia bersalin kat hosp kerajaan? Bukan ke dia kutuk kami nie jururawat kerajaan pelacur? Tak malu ke muka dia? Kata hosp swasta bagus la sangat. Kenapa dia x bwk isteri dia bersalin kat sana??? Muka tak tau malu. Memang patut pun dia dimaki n dihina oleh masyarakat.

      Delete
  12. Kita Taktau hujung pangkal cerita sebenar yg membuatkan dia mengamuk cmni.. mesti ada kesilapan dari pihak lain ni.. takkan dia suka2 buat camni.. mesti ada lagi kenyataan lain yang dia sampaikan selain kenyataan dlm pic ni.. dan mungki ada cerita sebenarnya dlm kenyataan lain yg menampakkan kesilapan pihak lain.. ini mungkin satu kenyataan yg dikeluarkan oleh yg tidak puas hati utk menutup silap dan salah sendiri.. cube kita kaji betul2 sebelum percaya pada media..
    Aku rase die tgh marah time ni.. mmg keluarla semua ayat2 kasar.. bagi aku la.. mmg kebanyakkan nurse kerajaan takde disiplin.. pakcik makcik aku.. sedara mara pun ada ckp dulu ada nurse kerajaan maki2 pesakit wargs tua sbb nk kencing tak boleh bangun sbb lumpuh.. kene pakai bekas tadah kt bawah.. sampai nangis orang tua tu kena maki.. lagi satu.. ada yg nk bersalin sampai dah nampak dah kepala baby terkeluar sket.. panngil nurse wat bodo jer siap sembang2.. pastu si suami pegi tarik katil ada roda tu sendiri pastu angkat bini dia sampai nampak darah keluar.. baru la nurse2 tu kelam kabut..

    ReplyDelete
  13. Kita Taktau hujung pangkal cerita sebenar yg membuatkan dia mengamuk cmni.. mesti ada kesilapan dari pihak lain ni.. takkan dia suka2 buat camni.. mesti ada lagi kenyataan lain yang dia sampaikan selain kenyataan dlm pic ni.. dan mungki ada cerita sebenarnya dlm kenyataan lain yg menampakkan kesilapan pihak lain.. ini mungkin satu kenyataan yg dikeluarkan oleh yg tidak puas hati utk menutup silap dan salah sendiri.. cube kita kaji betul2 sebelum percaya pada media..
    Aku rase die tgh marah time ni.. mmg keluarla semua ayat2 kasar.. bagi aku la.. mmg kebanyakkan nurse kerajaan takde disiplin.. pakcik makcik aku.. sedara mara pun ada ckp dulu ada nurse kerajaan maki2 pesakit wargs tua sbb nk kencing tak boleh bangun sbb lumpuh.. kene pakai bekas tadah kt bawah.. sampai nangis orang tua tu kena maki.. lagi satu.. ada yg nk bersalin sampai dah nampak dah kepala baby terkeluar sket.. panngil nurse wat bodo jer siap sembang2.. pastu si suami pegi tarik katil ada roda tu sendiri pastu angkat bini dia sampai nampak darah keluar.. baru la nurse2 tu kelam kabut..

    ReplyDelete
  14. maybe ade yang not okay..but ade jgk yang okay..tapi jgn sbb nila setitik..rosak 1 blanga susu...kalau kite as nurses pon..kite ok pon..xkan sbb org lain kite jugak kene..so not fair..whats important is..what u say..melambangkan korang tue mcmane...mmg xdinafikan sometimes ade yang melampau..but sometimes...u should state that "certain nurses" not all...its better

    ReplyDelete
  15. kalau ikut pglmn sy, sgt2 jarang dpt best services dr nurse2 kjaan, jrg senyum..tak mesra, kasar..tak semua, tp bila dh selalu sgt kena mcm tu, otak dah ter'set yg service nurse2 kjaan mmg hancur habis, dlu mak sy pnh cerita, nurse tu suruh dia tahan dlu time dh nk deliver, pas tu kakak sy kena benda yg sama..x sangka sy pun terkena sama.. instead of nurse2 kjaan d luar sna marah2 sbb mamat ni ckp x blapik, apakata improve service korg, cerita tak akan wujud kalau benda x terjadi, jd..muhasabah diri..semua kerja ada tekanan, semua kerja penat fizikl, penat mental..tp jgn jd kn client sbg tmpt lepaskn sakit hati

    ReplyDelete
  16. ada yang ok ada yang tak. yang lama2 tu biasa nya ok. yang muda tu kasar layan patient. dlu masa nk brsalin kt hosp govern. masa tu tgh mnggu turn nak check. org tu tgh skit boleh pulak dia marah org tu bisingla, masa buat snyp la, org yg tgh mnggu boleh dgr kot dr luar.. mulut tak jaga & tak bertapis langsung. geram jugak hati dengar.tp takdela smpai nk pgil nurse tu mcm2 kan.. tak elokla ckp mcm tu.

    ReplyDelete
  17. Kebanyakan nurse kerajaan mulut mcm longkang....sy pnah bersalin di salah satu hospital kerajaan di cheras wad berlian...da la ank first siap bole perli2 n kutuk2 saya semasa saya menahan kontraksi sebelum bersalin...kite dalam keadaan sakit perlukan sokongan moral bukan jadi mulut longkang yg perli2 n kutuk org tgh tahan sakit kontraksi...

    ReplyDelete
  18. http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html
    LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES
    To all Malaysians respected,
    Respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR
    We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot
    They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note
    Thank you,
    SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES
    "EVERYONE MUST CAREFUL"

    ReplyDelete
  19. 马来西亚马华党员,
    Ketua MCA Gombak叶金福(律师)在他当士拉央市议员, 他用权力欺骗公众,特别是妇女和贪污。在甲洞,Gombak,万挠,士拉央和其他地方,他的名声是非常糟糕的。
    希望马华党员必须小心, 鳄鱼舌头的人. 保护马华公会的好名声
    Lebih baik risaukan kita yang belum pasti syuga atau neraka...jangan berbuat dosa mengata sesama manusia..

    ReplyDelete