Show Mobile Navigation

Wednesday, 15 January 2014

Gambar 2 Gadis Kantoi Curi Duit Di ATM RHB

nescafe ais - 12:12


Akibat cuai ketika berurusan di ATM. Seorang wanita kerugian RM2000. Kejadian berlaku di RHB Festival City, Menurut mangsa dia memasukkan kad ATM di mesin RHB bertujuan untuk urusan pendaftaran no telefon. Setelah selesai, dia meneruskan urusan di ATM CIMB bersebelahannya tanpa mengeluarkan kad ATM di mesin RHB yang dia berurusan sebelum ini.

Dia yang cuai dan terlupa terus pergi setelah urusan selesai dengan meninggalkan kad yang masih di berada di dalam ATM RHB. Setelah balik ke pejabat, dia membuat semakan melalui RHB Internet Banking dan mendapati RM2000 ringgit telah dikeluarkan dari akaunnya.



Mangsa kemudian membuat laporan polis dan hasil semakan melalui CCTV mendapati 2 orang gadis mengambil kesempatan mengeluarkan duit melalu akaunnya di ATM tersebut.






10/1/2014:- I went to RHB ATM at festival city to register my mobile no. resit keluar saye amik and continue to ATM CIMB sebelah ATM RHB tu without realizing my card is still in the RHB ATM. balik ofis, check RHB internet banking ade withdrawal from my account-RM2k. Baru sedar kad tinggal, buat report kat balai polis, then went back to Festival City and asked for the cctv recording. These two girls saw the opportunity and withdraw my money.siap sengih2 sambil withdraw my money. Haih..so careless you Nurul Ain! Ni peringatan untuk diri sendiri and all of you jugak.semoga ape yang jadi to me tak kena dekat orang lain. Has it been a nice and honest person yg gi kat atm tu, I might not hilang my money. Now in the process of dapatkan gambar from the camera at the ATM. Will upload the video bile ade mase. Thank you en Hubby for helping me throughout the process..

Be careful everybody!
Sesiapa yang mengenali suspek hubungi balai polis berhampiran..sila SHARE



SILA TINGGALKAN KOMEN DISINI DAN SHARE



SILA LIKE FANPAGE KAMI DAN SHARE ARTIKEL INI






16 comments:

  1. Biasanya kad ATM yg tidak dikeluarkan akan "ditelan" semula oleh mesin "ATM". Jika kad ATM jatuh ke tangan pihak ke-3.. dia masih perlukan kombinasi nombor PIN utk mengeluarkan duit melalui ATM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Ini berita poyo. Saya ada kad sendiri pun kadang2 x dpt keluar sbb lupa Pin No.

      Delete
    2. berita ni poyo atau anda yg poyo ?

      tak perlu no pin..... apa yg pencuri tu perlu buat adalah sambung je session yg dibuat oleh mengsa.... selepas mangsa setup no phone, dia tak keluarkan kad.. terus pergi... so pencuri tu just sambung je la.... withdraw

      simpan skit poyo anda tu.... jgn hebah kat internet.... malu satu dunia tengok.. nanti apa kata anak cucu dapat moyang camni

      Delete
    3. Memang poyo pun. x baik tuduh gadis tu PENCURI. Mereka cuma Terpencuri. hahaha.

      Delete
  2. kekadang urusan tu belum selesai sepenuhnya kerana akan ada perintah "adakah anda ingin keluar atau menyambung untuk urusan lain?" lebih kuranglah ayatnya. Sudah tentu pihak ketiga tu akan tekan butang yes dan terus ke withdrawal (pengeluaran).

    ReplyDelete
  3. tapi kalau dah keluarkan duit selalunya kad akan keluar dahulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya, mangsa bukan nak keluarkan duit... tapi nak daftar no tel

      selepas tukar no telefon... dia blah camtu je.... so ada orang lain just click menu utk urusan seterusnya... dan withdraw duit..

      senang cerita flow dia camni la

      mangsa tukar no fon -> atm tanya nak terus atau nak tamat->tapi mangsa tak jawab.. terus blah -> pencuri klik je yes utk terus (jika no... kad terus keluar) -> withdraw (tak perlu no pin sbb kad masih di dalam)

      adesss... simple je nak faham

      Delete
    2. Ne mesti jenis komen tapi tak reti nak baca jalan cerita dulu...aduyai.....
      Tq yg tolong explain kan balik tue ye

      Delete
  4. laaa...kn tu register mobile no bknye withdrawal. cuba la baca betol2 dulu

    ReplyDelete
  5. Kecuaian sendiri memberi peluang pada org lain utk ambil kesempatan.. so lain kali hati2 lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecuaian bukan satu dosa.... baik hukum syara' mahupun hukum dunia

      tapi mencuri tetap satu dosa... walau apa jua alasan sekalipun... waima mencuri ala2 robin hood sekalipun... apetah lagi alasan 'sbb org tu cuai'...

      Delete
    2. Ada sbbnya mengapa ALLAH beri kita lupa sebentar pd masa tu. Ada sesuatu yg tak kena dengan kita. Fikir2kan

      Delete
  6. Kecuaian satu bab lain, cuma kalaula 2 org gadistu jujur dan pihak yang cuai ucapkan terima-kasih, dalam negarani masih ada yang jujur, amanah, dah tentu mak bapak adik kakak abang waima frendlist diorangpun bangga ada orang amanah macam diorang. Tapi mereka pilih untuk tidak jujur. Maka sedihlah hati siapa yang mengenali 2 org tersebut.

    ReplyDelete
  7. awak yg slh..awak y cuai..ATM card tu an penting..bdk 2org slh jgk sbb dia xpulang card tu sblik ny dia amik duet tu..ne sbgai pringatan utk awk..sy..dan sume spy jgn cuai.. even tgh rushinggg pn

    ReplyDelete
  8. perkara nie prnh brlaku pada saya 2 thn lps d ATM Agro Bank..wang saya RM1500.00 lesap kerana kecuain saya sendiri..saya hanya brurusan utk melihatr baki wang dlm akaun saya..apabila keluar slip urusan saya terus keluar dr barisan tanpa saya sedari mesin ATM tersebut masih dalam mode urusan saya..rupa rupa nya orang yang di belakang saya tanpa segan silu terus menekan YA untuk urusan seterusnya..lapuran polis telah saya buat dan tingkahlaku pencuri itu dapat dengan jelas di lihat melalui cctv namun hingga kini tiada apa apa tindakan yang di ambil oleh pihak bank dan polis..

    ReplyDelete
  9. Kes aku lagi teruk..pergi bank kt atm
    .tekan no pin..langsung duit tak boleh keluar...mulanya aku marah jugak kt bank tu..kenapa duit tak boleh keluar... bila kenang balik memang tak boleh kuar duit sebab balance ada 8hinggit jer..hehe

    ReplyDelete