Show Mobile Navigation

Tuesday, 10 December 2013

Video Cubaan Lelaki Cina Untuk Pancing Polis Agar Menerima Rasuah Kantoi

nescafe ais - 11:54

Sesuatu yang agak biasa terjadi di Malaysia. Korang rasa siapa yang salah? abang polis? atau Pesalah lalu lintas (lelaki cina) dlm video ni?? sila dengar betul-betul.



Tanggapan pertama korang mesti korang anggap..abang polis tu mintak duit kan?..tapi cuba korang dengar betul-betul. Video ni menunjukkan permainan lelaki cina tu, untuk cuba nak pancing (jerat) polis tu. Kononya dia meminta rasuah.
Polis tu kata klu I mintak knpe tak bagi tadi?...klu u kasi jugak I gari u ikut pergi balai...
Maksud abang Polis tu, cuba kalau pesalah tu bagi wang (bermaksud rasuah), dia akan tangkap kerana kesalahan merasuah. Disebabkan lelaki cina tu tak bagi duit,  polis tu tak tangkap dan cuma bagi saman sebab kesalahnnya yang masuk ke laluan 'no entry'.

Jadi, sekarang ni ianya samaada pesalah tu sengaja nak provoke atau dia tak faham maksud abang polis tu.

Penumpang tu membuat rakaman video, mungkin kerana tak faham atau berniat sengaja nak burukkan polis tu kononnya polis tu mintak rasuah. Kesian abang polis tu kena fitnah.
SILA TINGGALKAN KOMEN DISINI DAN SHARE



SILA LIKE FANPAGE KAMI DAN SHARE ARTIKEL INI






2 comments:

  1. bangsa yg sama je rakam2 ni.. cuba nak kenakan org tp sendiri yg bodoh..

    ReplyDelete
  2. cina memang mahir provok-provok ni.... ni semua red bean army DAP punya kerja nak burukkan apa2 organisasi yang majoriti orang melayu...

    ReplyDelete