Show Mobile Navigation

Thursday, 28 November 2013

Gambar Buaya Dalam Laut Di Pelabuhan Pulau Pinang

nescafe ais - 10:10



Mohd Asyraf, Seorang kakitangan Pelabuhan Pulau Pinang terserempak dengan seekor buaya berhampiran dengan pelabuhan berkenaan. Lokasinya adalah diantara jambatan dan BWCT Penang Port..

Mohd Asyraf berkata, kejadian terbabit disedari dua pemandu bot kira-kira jam 5 petang. Menurutnya, dia sendiri hairan bagaimana buaya sepanjang lebih tiga meter itu memasuki kawasan laut.

"Saya dan rakan-rakan mengambil gambar buaya berkenaan, memang pada kami ini kejadian yang aneh kerana buaya di Pulau Pinang sukar untuk ditemui.

“Kalau di kawasan sungai pun sukar hendak jumpa buaya, apatah lagi di kawasan pantai, mungkin ia buaya sesat,” katanya.

Beliau turut menyangkal ia biawak besar kerana kejadian berkenaan disaksikan beberapa individu yang lain.
SILA TINGGALKAN KOMEN DISINI DAN SHARE



SILA LIKE FANPAGE KAMI DAN SHARE ARTIKEL INI






6 comments:

  1. tak perlu hairan manusia pun ramai yang pompuan tapi sebenarnya lelaki.

    ReplyDelete
  2. Hahaha begitu jugak sebaliknye bro. Kat kl bekelior deme

    ReplyDelete
  3. Dh boring duk kat muara sungai jer...tu yg lpk kat air masin plk..ha3

    ReplyDelete
  4. buaya ni dah jemu minum air tawar sesekali nk gak rasa air masin ermmmmmmmmmmmmm dappppppppppp katanye

    ReplyDelete
  5. Salt water crocodile bukan perkara luar biasa. Depa ni mmg ada. Cuma depa prefer duduk kat air tawar.

    ReplyDelete
  6. sedap daging tu...buat masak cabai

    ReplyDelete