Show Mobile Navigation

Thursday, 16 January 2014

2 Remaja Ditahan Berhubung Kes Bunuh Kejam 3 Beradik dI Alor Senibong

nescafe ais - 15:49Masih ingat dengan kes yang mengemparkan negara tahun lepas?, dimana 3 adik beradik dibunuh kejam dengan mayat kakaknnya dijumpai di Sawah, manakala 2 adiknya ditemui di gigi air di Alor Senibong.

Rujuk sini:- kejam kakak dibunuh dua adiknya hilang alor senibung

Akhirnya, setelah sekian lama, 2 suspek ditahan pihak polis kerana dipercayai ada kaitan dengan kes pembunuhan tersebut.

Baca laporan Bernama:-

ALOR SETAR - Akhirnya dua suspek yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kes pembunuhan tiga beradik dari Alor Semela, Jalan Datuk Kumbar, di sini November lalu, ditahan semalam.
   
Mereka merupakan dua remaja lelaki berusia 18 dan 19 tahun yang ditahan di rumah masing-masing di Kampung Gelam berhampiran Jalan Datuk Kumbar antara pukul 5.30 petang hingga 11 malam.
   
"Kita telah mendapat perintah tahanan reman untuk suspek sehingga 22 Januari ini untuk siasatan lanjut bersabit kes bunuh yang melibatkan tiga beradik pada November tahun lalu," kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, Asisten Komisioner Mohd Nashir Ya pada sidang media, di sini, hari ini.
   
Beliau berkata, kedua-dua remaja yang tidak bekerja ditahan hasil siasatan lanjut pihaknya serta maklumat orang awam.
   
Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Kes melibatkan kematian Noor Syafikah Nadia Rusdi, 14, yang mayatnya ditemui di kawasan sawah Alor Senibong kira-kira 3.45 petang pada 30 November lalu.
   
Sementara mayat adik-adiknya Nur Izzati Husna, 12, dan Puteri Nurul Akma, 3, ditemui pula kira-kira 4 petang esoknya di gigi air sungai di Kampung Padang Tani, Langgar kira-kira 3.5 kilometer dari tempat mayat kakak mereka ditemui.
   
Tiga beradik itu dikatakan keluar dari rumah mereka dengan menaiki sebuah motosikal kira-kira pukul 7.30 malam pada 29 November untuk ke rumah seorang rakan Noor Syafikah Nadia di Kampung Gelam yang tidak jauh dari kampung mereka dan tidak pulang-pulang sehingga mayat mereka ditemui.- BERNAMA
SILA TINGGALKAN KOMEN DISINI DAN SHARESILA LIKE FANPAGE KAMI DAN SHARE ARTIKEL INI


0 comments:

Post a Comment