Show Mobile Navigation

Thursday, 8 March 2012

SBPA BATAL - SSM KEKAL - PERHIMPUNAN PENJAWAT AWAM

nescafe ais - 11:04


Intipati ucapan PM diperhimpunan khas penjawat awam, antara yang tergempar adalah pembatalan SBPA

1.SBPA BATAL

2.Penubuhan suruhanjaya Khas Penambahbaikkan SSM

3.Pelarasan gaji

-Gred 1-54>13%
-Gred khas A/B/C-9%
-Turus 2 dan 3-8%
-turus 1 dan KSN -7%

4.kekal SSM dengan Jadual gaji matrik diganti dengan Jadual gaji min-max dengan kenaikan tahunan RM80-320.Jusa -kekal ikut kenaikan SSM.

5.COLA kawasan B dan C naik RM50(150/250)

6.Insentif wilayah,pendalaman dan kritikal diteruskan.

7.Pegawai pendidikan dikekalkan time based...
SILA TINGGALKAN KOMEN DISINI DAN SHARE



SILA LIKE FANPAGE KAMI DAN SHARE ARTIKEL INI






16 comments:

  1. Time base 8 tahun x jadi la nih...

    ReplyDelete
  2. Masih 8 thn masih valid lg kut sbb tu bkn dlm sbpa tp dah di hebahkan dalam bajet 2012 hari tuh....

    ReplyDelete
  3. kuatkuasa kenaikan 13% tu bile?

    ReplyDelete
  4. Time based masih kekal...tu dalam bajet. Bukan spba ka...

    ReplyDelete
  5. Umur pencen? 13% tu nk naik bile?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pn tertanya2 mgenai umur persaraan kekal opsyen lama atau opsyen baru....ada sesiapa yg tahu?

      Delete
  6. Kenaikan gaji mengikut gred gaji masing-masing. Barulah adil. Kiraan bonus pun mesti begini ( Kalau ada bonus. Insya-Allah ). Tak munasabah sekiranya bonus ada tahap minimum seperti zaman Tun Mahathir.

    ReplyDelete
  7. Koje le seikhlas mungkin. Ada rejeki, tak lari ke mane. Keberkatan tu penting. Gaji banyak mane pun, kalau tak berkat, macam tu juge le. Sabo je le...

    ReplyDelete
  8. time based utk 41 ke dg44 ade lg x?betul ke, boleh dpt dg44 kalau kt ade kenaikan pangkat spt gpk...guru yg dh dpt dg44 utglah..bg yg belum..kesian.

    ReplyDelete
  9. Pasal pencen umur 60 tu, camaner pulak yer.. Tq

    ReplyDelete
  10. yg g sambung study pun terlibat x dgn perubahan gaji ni?

    ReplyDelete
  11. Umur persaraan kekal tk 60 tuuu

    ReplyDelete
  12. Umur persaraan katanya kekal..opsyen SBPA tak termasuk sekali dengabn Opsyen Persaraan

    ReplyDelete
  13. Kenaikan gaji pada gaji pokok atau gaji semasa? Kalau zaman Pak Lah dulu dia beri kenaikan pada gaji semasa.

    ReplyDelete
  14. adakak perlarasan nie termasuk anggota keselamatan seperti tentera n polis

    ReplyDelete
  15. Tanpa nama , apa beza gaji pkok dgn gaji semasa. yang ada gaji pokok dgn gaji kasar jer..
    option persaraan x de kene ngena dgn sbpa..yg tu kekal

    ReplyDelete